Pretnja čitavoj planeti

10:13 03. 02. 2022. Facebook/Bogoljub Karić

BEOGRAD - Svedoci smo velike opasnosti koja se nadvila nad svetom, ponovo politički interesi i interesi globalista, pokušavaju da izazivanjem sukoba po principu Jugoslavije, izazovu sukob Rusije i Ukrajine i uvedu Rusiju u rat, ocenio je biznismen Bogoljub Karić i apelovao na UN, svetske lidere i diplomate da nadju način da smanje tenzije i izbegnu rat.

Kako je podsetio u objavi na Fejsbuku, bratobilački ratovi su naneli katastrofalna posledice u Iraku, Avganistanu, Siriji, Libiji i drugim zamlja i od bogatih država napravili potpuno urušene ekonomije, izazvali smrt i egzodus miliona ljudi.

Nagomilavanje trupa na granici sa Rusijom, posebno oko Ukrajine, dovlačenjem ogromne količine naoružanja, stotine aviona i bojnih brodova sa nuklearnim oružjem, kako je upozorio, velika je pretnja za čitavu planetu.

Prema Karićevom stavu, "bratski narodi, sa zajedničkim korenima, istorijom, jezikom, tadicijom i kulturom, nikada ne smeju da budu sprutstavljene strane".

Ukoliko Zapad ne shvati da ekonomsko jačanje Rusije, Kine, Indije, Brazila i drugih država ne može i ne sme da se zaustavi ratovima ni pritiscima, onda ništa nismo naučili iz istorije, onda milioni žrtava nisu njima opomena, onda mir nije njihov zadatak, smatra Karić.

Oslobodioce su pretvorili u neprijatelje, žrtve u dželate, braću okrenuli jedne protiv drugih, a sve zarad njihovih interesa i golog profita, ukazao je on i apelovao na sve organizacije, UN, svetske lidere i diplomate, da nadju način da smanje tenzije i izbegnu rat. (kraj) def

Share: