Nisam Trojanski konj

23:20 15. 06. 2022. FoNet | Ivica Strnčević

SRB-BEOGRAD - Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da očekuje da u Beogradu budu raspisani novi izbori, pre u martu sledeće godine, nego u decembru ove, a smatra da je sastanak sa Aleksandrom Vučićem vredeo ako bude izbora u Beogradu i ako je na taj način doprineo da se zaštiti volja Beograđana.

Mislim da su odnosi u opoziciji bili neiskreni sa mnogo strana i pre tog sastanka, a on je samo iskorišćen kao povod, rekao je Đilas televiziji N1, i dodao da ne smatra da je "trojanski konj" u opoziciji.

Na pitanje zašto veruje Vučiću da će biti tih izbora, jer nikakve garancije nisu date, Đilas kaže da nije u pitanju verovanje, nego očekivanje, što je velika razlika.

Kada verujete, onda ste sigurni u to 100 odsto, a kad očekujete, svesni ste da to ne mora da se desi. Ja mislim da je najvažnije to što bi novi izbori bili dobri i za Beograd i za Srbiju, kao i za demokratiju. Kada neko dobije 70.000 glasova manje od opozicionih stranaka nije normalno da vrši vlast i to je politička kriza koja se rešava političkim razgovorima, ocenio je Đilas.(kraj) is/bdr

Tagovi:
Share: