Opozicija: Orlić netolerantan

14:20 02. 08. 2022. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Opozicija je danas tokom rasprave o kandidatu za predsednika Skupštine Srbije istakla da neće podržati kandidata vlasti Vladimira Orlića jer u ranijim sazivima nije pokazivao toleranciju, kao i jer je koristio rečnik uvreda, a kao njegovu pozitivnu stranu navodili da ima legalnu diplomu i doktorat, dok je vlast navodila da je iskusan i posvećen.

Predsednik Zeleno levog kluba Radomir Lazović istakao je da neće glasati za Orlića i pozvao i druge poslanike da to ne čine, te dodao da on ne služi građanima, već partiji da sakrije njena nedela, da ne veruje da će doprineti dobroj atmosferi u Skupštini, jer je i ranije plasirao uvrede, vikom skrivao argumente i dodao da je on oruđe u rukama partije i "čovek na zadatku".

"Činjenica da je jedan od retkih funkcionera Srpske napredne stranke koji nema problem s plagijatom doktorata poput Siniše Malog, aleksandra Šapića, Nebojše Stefanovića, govori nam da se radi o inteligentnom i obrazovanom čoveku. Siguran sam da ove tehnike manipulacije, svu tu bahatost i oholost pri spečavanju dijaloga nije naučio na fakultetu", poručio je Lazović. (kraj) dar/and/dj

Share: