Otvoriti bolnicu

13:15 19. 09. 2022. FoNet | Velimir Ilić

NOVI SAD - Gradskli odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad zatražio je danas od gradonačelnika Miloša Vučevića i novosadskih vlasti da otvore Grdasku bolnicu na Mišeluku za sve građane i tako ispune svoje predizborno obećanje.

Kada je pre više od godinu dana otvorena Bolnica na Mišeluku, naprednjački funkcioneri su građanima Novog Sada čestitali otvaranje Gradske bolnice i konačno rešenje visedecenijskog problema Novosađana. Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad tada je pozdravio neophodno proširenje zdravstvenih kapaciteta tokom smrtonosnih talasa kovid pandemije, iako vlast nije želela ni da sasluša naše jasne zamerke na lokaciju buduće bolnice, navedeno je u saopštenju.

Istiući da "poslednji talas pandemije pokazuje da popunjenost kapaciteta Kovid bolnice na Mišeluku, čak ni s prijemom bolesnika iz cele Vojvodine, nije prešla 30 odsto, a svetski zdravstveni autoriteti očekuju da će predstojeća zima biti poslednja kovid zima", SSP nmaglašava da je sada "prasvi trenutak da odlazeći gradonačelnik Miloš Vučević ispuni svoje predizborno obećanje i Gradsku bolnicu otvori za građane". (kraj) vip/dj

Share: