Na dnevnom redu 30 tačaka

11:42 28. 09. 2022. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Sednica Skupština grada Beograda počela je danas usvajanjem dnevnog reda koji ima 30 tačaka, grupisanih u 11 celina, ali je skupštinska većina odbacila sve predloge za dopunu koje su preložili opozicioni odbornici.

Tokom izjašnjavanja o predlozima dopune dnevnog reda odbijeni su, između ostalih, predlozi odborničke grupe Ujedinjeni da se raspravlja o spoljnom izgledu i reklamiranju kladionica kao i o besplatnom prevozu za određene grupe građana, kao i predloge za dopunu dnevnog reda opozicione odborničke grupe Ne davimo Beograd - Moramo o izmeni poslovnika.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević je ranije, najavljujući sednicu, rekao da će na dnevnom redu biti rebalans gradskog budžeta za 2022. godinu, kao i Izmena Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini, kao i Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2021. godinu. (kraj) vip/mr/dj

Share: