Zahtev za Šapićevu smenu

11:30 13. 10. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas hitnu smenu Aleksandra Šapića sa mesta gradonačelnika Beograda i njegovu punu krivičnu odgovornost za nezakonitu legalizaciju dograđenog stana na Bežanijskoj kosi od 403 kvadrata, mesec dana nakon što je izabran na tu funkciju, saopštieno danas iz SSp nakon teksta koji je objavio portal BIRN.

Šapić ne samo što je započeo sa nelegalnom gradnjom objekta u 2021. godini dok je bio predsednik opštine Novi Beograd, nego se oglušio o zabranu izvođenja radova i nastavio ih. Po Zakonu je moguća izvrši legalizacija samo onih objekata koji se nalaze na satelitskom snimku zaključno sa 2015. godinom. Nadogradnja Aleksandra Šapića iz 2021. godine sigurno ne ispunjava taj uslov, istakla je šefica odborničke grupe Ujedinjeni Mila Popović u pisanoj izjavi.

Ona je objasnila da, dok ljudi decenijama ne mogu da legalizuju svoje porodične kuće u kojima žive, Šapić u najbahatijem maniru, tek što je stupio na funkciju, sam sebi omogućava privilegovan položaj i van zakona legalizuje svoju nadogradnju, čime je "prekršio i zakon i sve moralne norme". (kraj) vip/dal/dj

Share: