Sutra sastavak u Briselu

11:09 20. 11. 2022. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u Briselu u ponedeljak u 8 sati biti održan sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, ocenivši da je situacija na Kosovu teža nego ikad u poslednjih 10 godina, i da nisu u pitanju samo registarske tablice.

Nisam optimista, ali otići ću u Brisel sutra, ne što mislim da ćemo nešto postići, nego da im ne dam dovoljan razlog da okrive Srbiju da nešto nije učinila, rekao je Vučić u intervjuu na televiziji Prva.

Mi smo rekli da moraju da oforme Zajednicu srpskih opština u skladu sa predlogom srpskog upravljačkog tima, a ne nemačkih nevladinih organizacija, jer se ovo ne pravi za nemačke nevladine organizacije, već za srpski narod i da ukinu odluku o tablicama jer su zajedno sa zapadnim predstavnicima obmanjivali javnost da na to imaju pravo, ali da tajming nije dobar, objasnio je Vučić.

Vučić je podsetio da je Priština, čim su Srbi napustili kosovske institucije, odmah raspisala izbore u četiri opštine, "nije časila časa", ali da će ih Srbi bojkotovati. (kraj) vbr/dal/bdr

Share: