Prvo sprovesti potpisano

19:59 21. 11. 2022. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da nemamo problem da razgovaramo o planu Šulc-Makron, s tim što se znaju šta su naše crvene linije, ali insistiramo da se pre svega primeni ono što je već dogovoreno i potpisano.

Komentarišući današnje razgovore u Briselu, Vučić je na konferenciji za medije rekao da je problem što postoji pokušaj da nam kažu da možemo da dobijemo Zajednicu srpskih opština tek kada na jedan ili drugi način prihvatimo nezavisnost Kosova.

Vučić je naveo da je na današnjem sastanku u jednom trenutku izgledalo da je blizu dogovor kada je visoki predstavnik EU Đozep Borelj predložio tekst u kome se navodi "da su se Kurti i Vučić dogovorili o merama za izbegavanje eskalacije".

Ni to na kraju nije prihvaćeno, rekao je Vučić i naglasio da smo prihvatili predlog da Kosovo suspenduje sve akcije koje su vezane za preregasticaiju vozilu, a da Srbija više ne izdaje i ne obnavlja tablice sa mestima na Kosovu i da se nastave razgovori o trajnom rešenju tog pitanja. (kraj) is/ivt/bdr

Share: