Razgolićena stabilokratija

21:53 24. 01. 2023. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Stablokratija kao rezultat zapadne politike prema Srbiji potpuno je razgolićena, a pitanje Kosova ima prioritet u odnosu na sve rusofilske težnje zbog čega se toleriše nedemokratsko ponašanje naprednjačkog režima i predesednika Srbije Aleksandra Vučića, rečeno je večeras na tribini "Gde je Srbija nakon 11 meseci rata u Ukrajini?"

Novinar Boris Varga je ocenio da je za režim u Srbiji rat u Ukrajini "svojevrsna klackalica" i prilika da se smanji pritisak na prioritetni problem rešavanja statusa Kosova i ocenio da je Vučićev režim koristi taj rat kako bi se pitanje Kosova što više odložilo.

On je rekao da je odnos prema ratu u Ukrajini "civilizacijski izbor" u kome se vidi "poraz Srbije", jer je prisutno "buđenje revanšizma dvedesetih i buđenje regionalnog ekspanionizma prema Crnoj Gori i Republici Srpskoj", zbog čega je neopohodno suočavanje sa prošlošću.

Novinarka Aleksandra Godfroa ocenila je da se sistem u Rusiji pretvorio u nešto "od čega ne može da se diše" i ukazala da su promene Ustava u Rusiji 2020. godine domaće, rusko zakonodavstvo, stavile iznad međunarodnih propisa, zbog čega ruski zvaničnici vole da kažu da ne krše međunarodne zakone. /kraj) is/bdb/bdr

Share: