Niste sami

23:04 25. 12. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

VINDZOR - Britanska kraljica Elizabeta II čestitala je Božić tradicionalno uz snimljenu poruku, ali ovaj put iz doma u Vindzoru gde sama s princom Filipom provodi Božić bez okupljanja porodice, prenosi danas BBC.

Korona virus je u najvećoj meri tema njenog obraćanja, pa je tako kraljica Elizabeta II poslala poruku svim ljudima koji Božić dočekuju bez prijatelja i šire porodice "da nisu sami i da zna da bi mnogima dobrodošao zagrljaj i stisak ruke, ali da treba da budu svesni da i u najcrnjim noćima ima nade za novu zoru".

Pohvalila je dobrotu koja se iskazala za vreme pandemije rekavši da nas je ta situacija sve zbližila, iako su mnoge poteškoće zabeležene usled nje.

"Izuzetno je to što nas je ova godina, koja je donela mnogo razdvajanja, na neki način i spojila, a mnogi su odlučili da volontiraju u svojim zajednicama kako bi im pomogli. U Velikoj Britaniji i širom sveta ljudi su se sjajno suočili sa svim ovogodišnjim izazovma, a ja se tako ponosim i ganut sam ovim tihim i neukrotivim duhom u ljudima", rekao je princ Filip.

Kraljica Elizabeta II je rekla da joj je vreme koje provodi sa princom Filipom, bez dece, donelo i mnoge sretne trenutke i na neki način dozu jedinstva, uprkos razdvajanju s ostalim članovima porodice. (kraj) lj/js/dpv

Share: