Svet

Srbija

Reels

Promena narativa

Migranti i izbeglice imaju snove i ukazivanjem na to mi možemo da promenimo narativ o migrantima i izbeglicama., izjavila je za FoNet vanredna profesorka Fakulteta političkih nauka Aleksandra Krstić.
Vidi sve
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 11. do 18 marta 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/
Kreiranje negativne percepcije
Kreiranje negativne percepcije
Mediji igraju važnu ulogu u kreiranju percepcije društva o migrantima i izbeglicama, ocenila je u izjavi FoNetu profesorka Fakulteta političkih nauka Aleksandra Krstić i ocenila da je vizuelno prikazivanje tih ljudi polarizovano, budući da su često predstavljeni ili kao žrtve ili kao pretnja.
/
Nismo pčelinji narod
Nismo pčelinji narod
Dok vlast sa toliko ostrašćenosti govori o suverenosti Srbije koju pokušavaju da unište strane zle sile, istovremeno se, bez imalo zazora, uništava suverenost građana i to na najvažnijem mestu, kada izlaze da glasaju, izjavio je u intervjuu FoNetu akademik Vladimir Kostić, jedan od inicijtora ProGlasa.
/
Potpuni mrak
Potpuni mrak
U novom izdanju FoNetovog serijala Kosinus o rešavanju kosovskog problema govore poslanik Stranke slobode i pravde Branko Miljuš i Dušan Proroković iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu.
/