Nasilno preuzimanje kluba

19:46 30. 08. 2020. FoNet

Beograd - Obaveštavamo javnost da će legitimna sednica skupštine Vaterpolo kluba Partizan biti održana po prestanku epidemioloških mera zabrane okupljanja, i da postoji pokušaj organizovanja lažne sednice u nedelju, 30. avgusta, piše u saopštenju na veb-sajtu kluba.

U saopštenju, objavljenom 27. avgusta, ističe se da su na "lažnu sednicu u svojstvu delegata pozvana lica koja nisu članovi Skupštine VK Partizan, a takođe i lica koja nisu ni članovi Kluba". Sednicu su sazvala potpuno neovlašćena lica, protivno Zakonu o sportu i drugim opštim aktima VK Partizan.

"Upozoravamo javnost i nadležne organe da cilj sazivanja ovakve nelegitimne sednice može biti jedino protivzakonito i nasilno preuzimanje VK Partizan", ističe se u saopštenju.

Dalje se navodi da je legitimna sednica bila zakazana za 21. jun 2020. godine i na predlog predsednika skupštine VK odložena zbog održavanja parlamentarnih izbora. U novom terminu, 24. juna 2020. godine, zasedanje je takođe odloženo "na zahtev igrača prvog tima" koji nisu mogli da učestvuju jer su bili na pripremama.

"Posle toga, održavanje navedene sednice je bilo onemogućeno usled nastupanja epidemioloških mera zabrane okupljanja više od deset ljudi, koje su još uvek na snazi", zaključeno je u saopštenju. (kraj) dep

Share: