Derbi bez pobednika

19:39 18. 10. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igrali su danas u derbiju 11. kola prvenstva Srbije nerešeno 1:1 (1:0), pa su crveno-beli na čelu tabele zadržali osam bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce.

Partizan je poveo već u petom minutu golom Filipa Stevanovića, a Crvena zvezda je do boda došla u 75. minutu posle jedanaesterca koji je uspešno izveo Aleksandar Katai.

I jedni i drugi su imali šansi za postizanje još nekog gola, ali ih nisu iskoristili, pa se čini da je podela bodova pravedan ishod 163. prvenstvenog večitog derbija.

Partizan je posle ranog vođstva prepustio inicijativu protivniku i čekao eventualnu šansu iz kontre. Pokazalo se da je to bila isuviše rizična taktika, jer je u odbrani ipak napravljena greška, kada je Miloš Jojić napravio prekršaj za penal.

Domaćini su nakon izjednačenja krenuli napred, pokušavajući da stignu do pobede, ali za to više nije bilo vremena.

Crvena zvezda je utakmicu završila sa desetoricom igrača, jer je Seku Sanogo tri minuta pre kraja dobio drugi žuti karton.

Nerešenim ishodom sigurno je neuporedivo zadovoljnija Zvezda, koja posle deset pobeda jeste izgubila prva dva boda, ali je zadržala osam bodova više od Partizana i Vojvodine. (kraj) is/dpv

Share: