Španija eliminisala Hrvatsku

21:09 28. 06. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

KOPENHAGEN - Fudbaleri Španije plasirali su se u četvrtfinale prvenstva Evrope, pošto su danas u Kopenhagenu, u osmini finala, u spektakularnoj utakmici pobedili Hrvatsku posle produžetaka sa 5:3 (1:1 - 3:3).

Španci su bili nadomak pobede i pre produžetaka, jer su u 85. minutu vodili 3:1, ali su završnicu odigrali veoma loše i dozvolili su Hrvatima da u drugom minutu nadoknade vremena izjednače.

Hrvatska je povela u 20. minutu najčudnijim golom u istoriji šampionata Evrope, kada je Pedri sa skoro 40 metara vratio loptu golmanu Simonu, koji je želeo da je uštopuje, ali mu je ona prešla preko noge i završila u mreži.

Španci su izjednačili u 38. minutu golom Sarabije, a potom su u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat pogocima Azpilikuete u 56. i Toresa u 77. minutu.

Hrvatska je smanjila zaostatak u 85. minutu, kada je zahvaljujući gol tehnologiji utvrđeno da je lopta posle šuta Oršića prešla gol liniju, a izjednačenje je doneo Pašalić u nadoknadi vremena.

Fudbalere Španije to nije obeshrabrilo i u 100. minutu ponovo su poveli golom Morate, a sve je bilo rešeno kada je tri minuta kasnije Ojarzabal postigao pet gol za svoj tim. kraj is/dpv

Share: