Odbojkašice u finalu

19:37 03. 09. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije treći put zaredom plasirala se u finale šampionata Evrope, pošto je večeras u Beogradu u polufinalu pobedila Tursku sa 3:1 (32:34, 28:26, 25:23, 25:13).

Srbija će sutra titulu braniti protiv boljeg iz drugog polufinala, u kome se večeras sastaju Italija i Holandija. Biće to treće uzastopno finale naših odbojkašica na prvenstvima Evrope, u kome će pokušati da osvoje treću titulu zaredom.

Ljubiljeti odbojke imali su priliku da prate spektakularnu utakmicu i veliku pobedu odbojkašica Srbije, koje su ostvarile 24. uzastopnu pobedu na šampionatima Starog kontinenta.

Iako su sve reprezentativke Srbije odigrale na izuzetno visokom nivou, meč je obeležila najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković, koja je osvojila 39 poena. Pored toga, ušla je u anale ženske odbojke jer je jedan njen smeč išao brzinom od 110,3 kilometra na sat, što nikada nije zabeleženo otkako se to meri.

Prva dva seta imala su infarkt završnice i obe selekcije su dobile po jedan, da bi u nastavku meča izabranice Zorana Terzića pojačavale tempo, broj grešaka su smanjile na minimum i uz fanatičnu borbenost potpuno su kontrolisale igru i rezultat.

Kada je Srbija dobila treći set i povele sa 2:1, odbojkašice Turske su prestale da veruju da bi mogle da prođu u finale, potpuno su pale, izgubile sigurnost u napadu i četvrti set aktuelne svetske i evropske šampionke završile su u velikom stilu. (kraj) is/dpv

Share: