Đoković u finalu

19:41 05. 11. 2022. FoNet | Desk

PARIZ - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira masters serije u Parizu, pošto je večeras u polufinalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa u tri seta, sa 6:2, 3:6, 7:6 (7:4)

Za sedmu titulu na pariskom mastersu Đoković će se sutra boriti protiv Danca Holgera Runea, koji je u prvom polufinalu savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0.

Novak je večeras nastavio tradiciju nepobedivosti u polufinalima Pariza, jer je i osmi put uspeo da slavi. Od dosadašnjih sedam finala dobio je šest, a jedni poraz je doživeo pre četiri godine u duelu protiv Rus Karena Hačanova.

U prvom setu Đoković je potpuno nadigrao Cicipasa i u svoja četiri servis gema prepustio mu je samo jedan poen. S druge strane, odlično je vraćao servis Grka i izborio je dve brejk šanse, u šestom i osmom gemu, i obe je realizovao.

Drugi set je bio gotovo identičan, ali sa obrnutim ulogama. Novak je počeo da greši, a Cicipas je iz poena u poen bio sve sigurniji. Grčki teniser je dobio na poklon dosta Đokovićevih neiznuđenih grešaka, koje su mu donele dve prilike da napravi brejk. Obe je iskoristio i uveo meć u treći set.

Odlučujući set je u velikoj meri ličio na prvi, jer je srpski teniser u svojih šest servis gemova izgubio samo tri poena, a u trećem i devetom gemu je imao po dve brejk šanse, ali nije uspeo da protivniku oduzme servis, pa je odluka o finalisti pala u taj brejku.

Cicipas je tada prvi napravio mini brejk i poveo 4:3, a onda je Đoković po ko zna koji put dokazao da je mentalno najjači teniser na svetu, jer je osvojio četiri naredna poena, pa će tako sutra imati priliku da stigne do 39. titule na mastersima. (kraj) is/dpv

Share: