Alvarez&Maršal u Srbiji

17:43 25. 04. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Jedna od najpoznatijih konsultantskih kuća u svetu, Alvarez&Maršal, sa sedištem u NjuJorku, proširila je poslovanje na Srbiju i jugoistočnu Evropu, navodi se u današnjem saopštenju i podseća da je ova firma poznata i po rešavanju najvećeg bankrota u istoriji SAD, u slučaju kompanije Lehman Brothers, koji je pokrenuo svetsku finansijsku krizu 2008.

Prema saopštenju, Alvarez&Maršal, kao globalni lider u finansijskom konsaltingu, prepoznao je tržišta Srbije i jugoistočne Evrope kao novi i značajan subjekat u dinamičnom svetu finansijskih usluga.

Njihovim dolaskom finansijsko savetovanje u regionu dobija nove ekspertize i mogućnosti za firme i finansijske institucije u oblastima kao što su restrukturiranje i sanacija firmi, akvizicije, spajanja kompanija i optimizacija poslovanja, objašnjava se u saopštenju.

Viši direktor za finansijski konsalting u Alvarez&Maršal za Austriju i jugoistočnu Evropu, Nikola Avramović, prvi je srpski državljanin na ovako značajnoj poziciji kada su u pitanju vodeće svetske konsultantske kuće.

On očekuje da će, "zbog dinamičnog rasta ekonomija u Srbiji i regionu, kao što su Hrvatska i Slovenija, u budućnosti postojati sve veća potreba za ovom vrstom ekspertize, a shodno tome i za različitim vrstama finansijskog savetovanja".

"Pružanjem vrhunske ekspertize i znanja koje nudimo, doprinećemo da najsavremenije poslovne prakse koje se primenjuju u svetu, sada budu dostupne i u našoj zemlji", istakao je Avramović.

Kako je precizirao, "rast broja velikih kompanija, njihovog kapitala i obima poslovanja, povećao je tražnju za vodećim svetskim ekspertima u oblasti finansijskog savetovanja i naveo nas da svoje poslovanje, posle Amerike i Zapadne Evrope, proširimo i na region Balkana, odnosno jugoistočne Evrope".

"Potrebe ovog tržišta biće zadovoljene dolaskom iskusnih svetskih stručnjaka iz ove oblasti koje Alvarez&Marsal ima“, rekao je Avramović.

U oblasti finansijskog konsaltinga Alvarez&Maršal spada u četiri najveće kompanija u svetu. Prošle godine ova konsultantska kuća bila je na trećem mestu u SAD.

Njihovim dolaskom region jugoistočne Evrope dobija bolji pristup najsavremenijim praksama poslovanja po najvišim svetskim standardima.

Prisustvom Alvarez&Marsal, kompanije sa više od 40 godina postojanja, 75 kancelarija u više od 30 zemalja sveta na 6 kontinenata i više od 9.000 profesionalaca, otvaraju se brojne prednosti i mogućnosti za širi ekonomski razvoj i prosperitet u sferi finansijskog sektora, kako u Srbiji, tako i u celom regionu, navodi se na kraju saopštenja. (kraj) def/mk

Share: