Usaglašen Memorandum

12:04 25. 04. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BANJALUKA - Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić usaglasili su danas u Banjaluci tekst Memoranduma o zajedničkim aktivnostima u odnosima sa dijasporom koje će dve vlade zajedno organizovati u narednom periodu.

Milićević i Klokić dogovorili su niz zajedničkih aktivnosti u narednom periodu, uključujući organizaciju tematskih letnjih kampova za mlade, Vidovdanski sabor dijaspore, kao i zajedničku proslavu Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u jednoj od zapadnoevropskih prestonica, navodi se u saopštenju.

"Građani Republike Srpske nikada ne mogu da budu dijaspora u Srbiji, kao što ni građani Srbije se u Republici Srpskoj nikada ne mogu osećati kao dijaspora. Mi smo isti narod. Kada je teško, kada su pritisci i izazovi, za naš narod je najvažnije jedinstvo. Srbija i Srpska svoju snagu crpe iz jedinstva i zato je važno da budemo kao narod jedinstveni gde god živeli", rekao je Milićević. (kraj) mjj/lč/dj

Share: