Društvo

Ministar Nebojša Stefanović žali zbog napada na autističnog mladića

Procesuiran policajac

24. 07. 2020. 14:16 | FoNet | Velimir Ilić

Beograd - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio je danas žaljenje zbog događaja u Novom Sadu, kada je pretučen mladić koji boluje od autizma i naveo da su pripadnici Sektora unutrašnje kontrole identifikovali i procesuirali policijskog službenika koji se sumnjiči da je udario mladića, saopštio je MUP Srbije.

Stefanović se danas sastao sa predstavnicama Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom i navo da je "dalji tok ovog slučaja u nadležnosti drugih državnih organa".

On je se sa Vesnom Petrović, predsednicom Upravnog odbora i članom stručnog tima Saveza udruženja, kao i Natašom Selić Stanković, koja je takođe član stručnog tima i direktor Osnovne škole „Anton Skala“ u koju idu deca sa autizmom, dogovorio da MUP i Savez udruženja u narednom periodu intenzivnije sarađuju.

Dogovorene su zajedničke kampanje i edukacija policijskih službenika, ali i izrada posebnog uputstva za postupanje policijskih službenika u slučajevima gde su oštećene osobe sa autizmom.

Snimak napada policije na mladića u Novom Sadu u tokom protesta izazvao je oštre kritike u javnosti nakon što je objavljen na društvenimm mrežama.

Udruženje “Autizam promena za 180” potom je uputilo je pismo direktoru policije Vladimiru Rebiću povodom napada na mladića koji je napadnut kad je biciklom prolazio kroz centar Novog Sada, gde je u toku bio protest i sukobu sa policijom. (kraj) vip

 
 
Share: