Znak za uzbunu

09:19 30. 07. 2020. FoNet | Davor Lukač

Beograd - Kada bi u nekoj uređenoj državi, u kojoj funkcionišu institucije, reagovalo "samo" 350 lekara, ovo bi bio znak za uzbunu, a izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića je dokaz straha koji u njemu budi pomisao na 2.500 lekarskih potpisa koji zahtevaju istinu, izjavio je predsednik sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić.

"Mislim da će vlast ovog puta morati da razmisli šta i kako dalje. Bilo bi bolje da se ne igra izjavama koje daje i da se ne igraju potpisima 3.000 lekara, jer nas na taj način pozivaju na štrajk. A ne bih im bio u koži ako dođe do štrajka. Zaigrali su se sa epidemijom, nju ne mogu da pobede, zakonom je definisana kao katastrofa i mogu samo da umanje posledice koje ostavi. A to ne mogu da urade bez zdravstvenih radnika", upozorio je Panić u intervjuu za NIN.
 
Komentarišući izjavu člana Kriznog štaba Darije Kisić Tepavčević da su potpisinici pisma nekompetentni lekari, Panić je ukazao da su najveći broj onih koji su potpisali anesteziolozi, koji itekako znaju kakvo je stanje u odnosu na ono koje je bilo i koje posledice trenutno trpimo zbog odluka koje je Krizni štab donosio. (kraj) dal
 
Share: