Presuda protiv "Informera"

11:30 18. 08. 2020. FoNet | Bojan Bednar

Beograd - Inicijativa Ne davimo Beograd saopštila je danas da je dobila prvostepenu presudu po tužbi protiv Dragana J. Vučićevića i Informera kojom je tuženom naloženo da aktivistima Inicijative Dobrici Veselinoviću i Radomiru Lazoviću na osnovu pretrpljenog duševnog bola zbog povrede ugleda i časti isplati po 80.000 dinara.

Kako je saopšteno, tužba je podneta zbog jednog od serije članaka "u okviru kontinuirane kampanje blaćenja" aktivista Inicijative Ne davimo Beograd "Žuti patkari se zakrvili zbog keša i švalerke! Lideri Inicijative 'Ne davimo Beograd' žestoko zaratili posle propalog mitinga!".

Inicijativa Ne davimo Beograd navodi da je taj, "kao i ostali članci" koje o njoj objavljuju "režimski" mediji, "prepun neistina" koje bi aktiviste Ne davimo Beograd trebalo da predstave kao nekoga ko za novac organizuje proteste, kao sluge stranog faktora, radikalnu formaciju koja želi da poljulja ustavni poredak, izdajnike, nasilnike, pa čak i kao nekoga ko bi mogao da ugrozi život pojedinacima na vlasti. (kraj) vbr/bdb

Share: