Prvi talas nema kraja

12:27 29. 08. 2020. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Prema poslednjim podacima, u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica zaraze koronavirusom. Novozaraženih je 75. Testirano je 6 996 građana. Na respiratoru je 40 pacijenata.

 


Epidemiolog Predrag Kon smatra da je teško da Srbija stigne do nule, kada je reč o broju novozaraženih, odnosno do prekida prvog talasa!

Dr Kon je izjavio za RTS da noćni klubovi ne smeju da rade, da su zabranjena okupljanja više od 30 ljudi - što indirektno znači i proslave, i pozvao sve da poštuju mere u kafićima i restoranima.

"Treba da shvatimo da ovo nije šala i da ne sme da bude opuštanja. Niko nikome neće oprostiti onakvo punjenje bolnica, kakvo se desilo", naglašava dr Kon.

Kada je reč o preporuci samoizolacije za osobe koje dolaze s letovanja, kaže da bi svako trebalo da bude svestan, ako dolazi iz zemalja gde je povišen prenos virusa, da ugrožava sebe i okolinu. Na snazi je preporuka da deca koja dolaze iz takvih zemalja - a to su Hrvatska, Crna Gora i BiH - po povratku, 10 dana pohađaju on lajn nastavu. (kraj) vbr/and/nm

 

Share: