Fakultet lažne SNS elite

15:13 31. 08. 2020. FoNet | Bojan Bednar

Beograd - Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas na konferenciji za novinare ispred Fakulteta društvenih nauka (FDN) u Beogradu da taj privatni fakultet služi za štancovanje lažnih diploma za novu lažnu SNS elitu i da krije da nema uverenje o akreditaciji ustanove i studijskih programa.

Obradović je rekao da je FDN nastao tako što je sa univerziteta Megatrend "prebeglo više od 20 profesora i nekadašnjih studenata" koji su sa sobom "poneli i prepisali kompletan studijski program" i istakao da bi FDN bi trebalo da se nazove "Megatrendom dva ili Novim Megatrendom".

Obradović je podsetio da bez akreditacije fakulteti ne mogu da se upisuju studente i da sprovode nastavu, a da FDN "pod kontrolom Srpske napredne stranke (SNS), suprotno zakonu reklamira upis studenta i otvoreno krši zakon", i da "SNS želi da ima svoj privatni fakultet".

On je rekao da na kršenje zakona ne reaguje ni prosvetna inspekcija i da o svemu ćute i Ministarstvo prosvete i Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta visokoškolskih ustanova.

Budući da se prostorije FDN nalaze u zgradi kompanije Jugoimport SDPR, Obradović je rekao da je kompanija koja se bavi prodajom oružja "pod misterioznim okolnostima" ustupila deo prostorija FDN.

Obradović je podsetio da se na čelu kompanije Jugoimport SDPR nalaze dva "visoka i veoma važna funkcionera" SNS, generalni direktor Jugoslav Petković i njegov zamenik Branislav Prostran.

Obradović je rekao da je Petković "poslovni ortak" Nemanje Stefanovića, rođenog brata ministra policije Nebojše Stefanovića i podsetiio da su Petković i Stefanović 2007. godine "uz pomoć Vučićevog kuma Nikole Petrovića" osnovali dnevni list "Pravda". (kraj) bdb

Share: