Teže u Sloveniju

15:24 31. 08. 2020. | Jasmina Džabić

BEOGRAD - Ambasada Slovenije saopštava da je od nedelje Srbija na žutoj listi, i da državljani Slovenije ili stranci sa stalnim i privremenim boravkom u toj zemlji i uži članovi njihovih porodica, pri ulasku u zemlju moraju u dvonedeljni karantin!

Od tog pravila izuzeti su prekogranični dnevni radni migranti koji su u radnom odnosu u jednoj od država članica EU, prekogranični nedeljni radni migranti koji su u radnom odnosu država članica EU i "lica u privrednom prometu", uz PCR test.

Od pravila su izuzete i osobe koje se bave uslugama za koje je potvrdu izdalo nadležno ministarstvo, ali uz PCR test, osobe koje imaju dokaz o planiranom zdravstvenom pregledu ili zahvatu, osobe koje su uključene u vaspitanje, obrazovanje ili naučno istraživanje u Sloveniji.

Pravila ne važe za one koji idu na sahranu bližeg srodnika i napuštaju Sloveniju ili se u nju vraćaju u roku od 24 sata po ulasku ili izlasku, kao i osobe koje granicu prelaze zbog održavanja kontakata s članovima uže porodice i vraćaju se u roku od 24 sata.

Pravila ne važe i za ulazak zbog hitnih i neodložnih ličnih obaveza ili iz hitnih poslovnih razloga ne duže od 48 sati, za sportiste i članove pratećeg tima, uz negativan PCR test i za osobe koje su dovedene u Sloveniju spasilačkim ili sanitetskim vozilom. (kraj) lj/and

Share: