Korona već 1. septembra

17:04 02. 09. 2020. FoNet | Ivana Šanjević

Beograd - Već 1. septembra korona virus je ušao u jednu beogradsku osnovnu školu, a protiv roditelja đaka koga su zaraženog poslali u školu, Ministarstvo prosvete podnelo je prijavu zbog povrede bezbednosti druge dece i nesavesnog ponašanja Centru za socijalni rad, potvrdio je danas za Blic ministar prosvete Mladen Šarčević.

Slučaj se dogodio u Osnovnoj školi "Braća Jerković" u beogradskom naselju Železnik.

Učenik ide u treći razred, a majka ga je poslala u školu 1. septembra iako je čekala rezultate testa na kovid-19, prenosi Blic u onlajn izdanju.

Dete je testirano 31. avgusta, a roditelji su ga, uprkos tome što još nisu znali da li je test negativan ili pozitivan na kovid, poslali među ostalu decu u školu.

Da je učenik zaražen koronom, majka je saznala popodne i o tome odmah i obavestila učiteljicu, a dete je već provelo smenu zajedno sa ostalima iz grupe.

Ministarstvo je odmah reagovalo, a resorni ministar Mladen Šarčević je rekao da je u ceo slučaj upućen od početka.

"Prosto je neverovatno da je majka, inače zaposlena u zdravstvu, poslala dete u školu. Nakon što je obavestila sve nadležne da je test bio pozitivan na koronu svi su se zapitali zbog čega ga je uopšte slala u školu. Srećom, sva deca su nosila maske i reč je o maloj grupi đaka", izjavio je Šarčević.

On dodaje da je ta grupa učenika, sa kojom je zaraženi đak bio u kontaktu, prebačena na onlajn nastavu, kao i da učitelj ne dolazi u školu. (kraj) vbr/ivt

Share: