Medalje za informatičare

10:30 08. 09. 2020. FoNet | Vera Barišić

Beograd - Juniorska informatička reprezentacija Srbije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje na četvrtoj evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi - EJOI 2020 u Tbilisiju u Gruziji, koja je održana onlajn, saopšteno je danas.

Srebrnu medalju osvojio je učenik Matematičke gimanzije iz Beograda Filip Bojković, a bronzane učenici te gimanzije Vuk Dolijanović i Jovan Milićev i učenik Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Sombora Nemanja Majski.

Kao članovi reprezentacije Srbije, učestvovali su i Filip Gojković (Matematička gimnazija) i Jovan Nikolić (Osnovna škola Kadinjača, Loznica).

Na takmičenju od 2. do 6. septembra učestvovala su 132 takmičara iz 27 zemalja, a u nezvaničnom ukupnom poretku mladi srpski informatičari su zauzeli peto. mesto.

Na EJOI 2020 takmičenju, tokom dva dana takmičari su rešavali šest problemskih zadataka u programskim jezicima C++ i Java. Takmičari su se takmičili pojedinačno, a svaku zemlju su zastupala jedan ili dva tima sa ne više od četiri učenika (rođenih 2005. godine ili mlađi). (kraj) vbr/dpv

Share: