Neistine zamenika ombudsmana

19:36 26. 09. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Beograd - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i zaposleni u sistemu socijalne zaštite, povodom netačnih tvrdnji izamenice Zaštitnika građana u vezi sa radom i funkcionisanjem sistema socijalne zaštite, poručili su da se ovakvim neodgovornim izjavama narušava kredibilitet, obmanjuje javnost i ruši ugled Ministarstva.

U vezi sa navodima zamenice Zaštitnika koji se odnose na reagovanje i postupanje resornog Ministarstva u vezi sa zaštitom dece, ističemo da su ove tvrdnje apsolutno neistinite, s obzirom na to da se svakodnevno borimo za prava dece i njihovu bolju budućnost.

U skladu sa tim, Dečiji ombudsman koji će biti uspostavljen nakon usvajanja Zakona o zaštiti prava deteta i zaštitniku deteta, dodatno će unaprediti ovu oblast, iako je i do sada Ministarstvo koristilo sve resurse i kapacitete kako bi zaštitilo decu i obezbedilo poštovanje svih njihovih prava, navodi se u saopštenju.

Pored optužbi u vezi sa decom u Srbiji, zamenica Zaštitnika iznela je neistine i u vezi sa uslovima rada u sistemu socijalne zaštite.(kraj) js/dpv

Share: