Zbrinjavanje žrtava

19:16 13. 10. 2020. FoNet | Leposava Čolić

Beograd - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je danas nove prostorije Centra za zaštitu trgovine ljudima i Prihvatilište, i istakao da je žrtvi trgovine ljudima potrebna dugoročna pomoć i podrška kako bi se oporavila od preživljene traume, integrisala u zajednicu i ponovo imala produktivan i kvalitetan život.

"Radi njihove dobrobiti, nadležno Ministarstvo ulaže posebne napore da obezbedi potrebne sistemske i druge uslove za uspešan rad ustanove i doprinos celog sistema suprotstavljanju trgovini ljudima u Srbiji", rekao je Đorđević koji je Centar i Prihvatilište posetio u susret obeležavanju 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On je naveo da u Srbiji, kao i u celom svetu, postoji problem trgovine ljudima, ali je saradnjom sa ministarstvima unutrašnjih poslova i pravde, omogućeno zbrinjavanje žrtava na najvišem mogućem nivou.

"Trudićemo se da se i u narednom periodu naša saradnja unapredi i da probamo da budemo još efikasniji", rekao je Đorđević. (kraj) vip/lč/dpv

Share: