Vulin napada i UN

19:33 17. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Beograd - Vojni sindikat Srbije (VSS) saopštio je danas da je zbog reakcije Međunarodne organizacije rada na pritiske na taj sindikat, ministar odbrane Aleksandar Vulin u "paničnom strahu" jer su nasilje i kriminal koje sprovodi nad pripadnicima vojske obelodanili, pa u arogantnim saopštenjima ne preza ni od napada na Ujedinjene nacije.

VSS ističe u saopštenju da bi "Vulin od Srbije najradije napravio rezervat u kome važe samo njegova pravila, što je pokazao i izradom nacrta novog Zakona o Vojsci Srbije, koji pored toga što je nezakonito izrađen u ministrovom tehničkom mandatu, sadrži brojne neustavne i diskriminišuće odredbe kao i odredbe kojima se umanjuje dostignuti nivo osnovnih građanskih prava i sloboda. O saglasju sa zakonima EU suvišno je govoriti", ocenjuje sindikat.

Da je to tako, ukazuje VSS, "dokazuje se trenutnim stanjem u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije koju je grubim kršenjem njene političke neutralnosti, narušavajući sva pravila njenog funkcionisanja, celu podredio svojim ličnim i političkim interesima i svakodnevno je zloupotrebljava u svoje političko-marketinške svrhe". (kraj) js/dpv

Share: