Kordon štiti festival

20:11 22. 10. 2020. FoNet | Bojan Bednar

Beograd - Festival Mirdita - dobar dan počeo je večeras u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD) u Beogradu, a otvranja manifestacije obeležio je incident kada je jedna muškarac oteo mikrofon i pokušao da se obrati publici, ali ga je ozbebeđene sprečilo i izvelo iz sale.

Muškarac je, tvrdeći da se na skupu "govori samo o albanskim žrtvama", rekao "mi se plašimo, vratite me kući", ali ga je obezbeđenje nakon nekoliko trenutaka onemogućilo, izvelo iz sale i on je priveden zbog ometanja skupa.

Festival „Mirëdita, dobar dan!“, jedinstveni kulturni događaj koji beogradskoj publici predstavlja kosovsku kulturnu i društvenu scenu, održava se pod jakim obezbeđenjem policija koje je dopratila učesnike sa Kosova, a kordon sprečava pripadnike desničakrskih organizacija koje se protive održavanju festivala da se približe sali CZKD.

Među pripadnicima desničarskih organizacija su najbroijnije pristalice Zavetnika, pedvođene liderkom te organizacije Milicom Đurđević, a pridružili su im se i vođa Srpske desnice Miša Vacić i predsednik Udruženja porodica kosovskih žrtava Sima Spasić, javlja reporet FoNeta. (kraj) vip/bdb/dpv

Share: