Stop kampanji neistina!

18:12 23. 10. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Beograd - Novinari televizije N1 pozvali su danas Udruženje novinara Srbije da prestane sa kampanjom neistina protiv njih i da konačno počne da se bavi zaštitom onih medijskih radnika u Srbiji koji zaista jesu pod velikim pritiscima i koji nesumnjivo dobijaju instrukcije ne samo vlasnika, nego i iz vrha vlasti i drugih centara političke moći.

U saopštenju koje je potpisalo 66 novinara i 12 snimatelja N1 navodi se da pod plaštom zaštite novinarstva, udruženje kojim predsedava Vladimir Radomirović iz senke nekadašnje predsednice Ljiljane Smajlović, podmeće neistine da novinari i urednici N1 program uređuju pod pritiskom vlasnika.

Ukazuje se da Radomirović i Smajlović danima pokušavaju da naprave "slučaj" koji ne postoji i svesno daju municiju tabloidima koji su dokazano nekoliko hiljada puta prekršili Etički kodeks prema monitoringu Saveta za štampu, a Smajlović, kao njegov član, permanentno opravdava prekršaje tabloida.

Udruženje novinara Srbije, kojim je Smajlović godinama predsedavala, je zbog svoje uloge u ratovima devedesetih podelilo novinare i upravo zbog njegovog drastičnog kršenja osnovnih profesionalnih standarda formirano je Nezavisno udruženje novinara Srbije, navodi se u saopštenju. (kraj) is/dpv

Share: