Krstićev poziv na nasilje

18:30 19. 11. 2020. FoNet | Milica Rilak

Beograd - Inicijativa Kreni-Promeni reagovala je danas na tvit medijskog stručnjaka Nebojše Krstića, upućen organizaciji Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ), ocenivši da se radi o "suptilno upakovanom govoru mržnje, koji poziva na nasilje".

Kreni - Promeni u saopštenju navodi da je Nebojša Krstić, "medijski savetnik blizak vlasti", priželjkivao nasilje nad članovima UZUZ, samo zato što su javno od američkog ambasadora (Entonija) Godfrija tražili da se izjasni da li je istinito saopštenje MUP da je podržao suzdržanost policije u vreme julskih protesta.

"Nebojša Krstić je na svom Tviter nalogu napisao: 'Šta je to Udruženje za zaštitu ustavnosti? Voleo bih da policija članovima te fantomske organizacije demonstrira praktično kako to izgleda kad nije suzdržana prema nasilnicima i teroristima koji upadaju u Narodnu Skupštinu'", navodi u saopštenju Kreni-Promeni.

Ta inicijativa poručuje da se pridružuje pitanju za ambasadora Godfrija "da li je zaista izjavio da ceni uzdržanost policije tokom julskih protesta" i da čekaju odgovor. (kraj) vip/mr/dpv

Share: