Društvo

U novoj kovid bolnici u Beogradu biće smeštani srednje teški i teški pacijenti

Batajnica: Sutra otvaranje

03. 12. 2020. 19:13 | FoNet | Vera Barišić

Beograd - Direktorka nove kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da se sutra u poslepodnevnim satima očekuje prijem prvih pacijenata i da će u tu kovid bolnicu biti primani pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom.

Ona je za RTS rekla da će u bolnicu u Batajnici biti primani ljudi koji imaju upalu pluća, respiratornu insuficijenciju, promene na radiogramima, skenerima grudnog koša i drugi koji su zbog svojih postojećih bolesti ugroženi sa bilo koje strane.

"Iz Infektivne klinike, bolnice Zemun i Bežanijske kose koji su prijemno-trijažni centri doći će prvi bolesnici u našu novu kovid bolnicu Batajnica", rekla je ona i objasnila da je cilj rasterećenje kovid bolnica u Beogradu, kako bi se što pre vratile u uobičajen ritam i lečile druge bolesnike koji nisu zaraženi korona virusom.

Podsetivši da su pacijenti iz Beograda proteklih nedelja upućivani izvan prestonice, Tatjana Adžić Vukičević je rekla da je zamisao celog projekta da svi ti bolesnici budu na jednom mestu.

"Nadamo se da će se zaravniti ova kriva, i da će oni svi biti na jednom mestu i biće im pružena adekvatna pomoć. Imamo 930 mesta, od čega je oko 680 mesta u jedinicama poluintezivne nege i 250 kreveta na intezivnoj nezi", rekla je direktorka bolnice u Batajnici. (kraj) vbr/dpv

 

Share: