MUP poslušao zaštitnika

16:22 14. 12. 2020. FoNet | Milica Rilak

Beograd - Samo dva dana nakon obraćanja Zaštitnika građana sa zahtevom za ukidanje zabrane otuđenja novih vozila u trajanju od 60 dana, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ukinulo je obavezu evidentiranja ove zabrane za nova motorna i priključna vozila kupljena od ovlašćenih distributera u Srbiji, saopštila je danas Kancelarija zaštitnika građana.

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi 5. oktobra 2020. godine, posle saznanja dobijenih od građana da MUP kupcima novih vozila zabranjuje otuđenje na 60 dana od dana kupovine, pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada MUP.

"Svim organizacionim jedinicama 7. oktobra 2020. godine dostavljena je instruktivna depeša da se od dana prijema navedene depeše, obaveza evidentiranja zabrane otuđenja vozila u trajanju od 60 dana u saobraćajnoj dozvoli i potpisivanje izjave na obrascu INT 1 ne odnosi na nova motorna i priključna vozila kupljena od ovlašćenih distributera u Republici Srbiji", naveo je MUP u odgovoru Zaštitniku građana. (kraj) lj/mr/dpv

Share: