Da Vučić iznese činjenice

15:34 19. 12. 2020. FoNet

Beograd - Televizija N1 odbacila je danas kao nestinite tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da N1 nije komercijalna i da postoji kako bi vodila kampanju protiv njega, zatraživši od Vučića svoje izjave utemelji na činjenicama i proveri komemrcijalne uslove pod kojima se emituju ostali kablovski kanali u Srbiji.

"Ako se predsednik meša u poslovanje kablovskih operatora i iznosi podatke, onda bi trebalo da ti podaci budu zasnovani na činjenicama", navodi N1, povodom gostovanja predsednika Srbije sinoć u programu TV Prva i njegovih ocena medijske situacije u Srbiji.

Navodi se kako je Vučić "nekoliko puta je ustvrdio da je za emitovanje N1 u kablovskom sistemu Telekoma Srbija tražen reket od 20 miliona evra i da je odbijena ponuda da se emituje pod istim uslovima kao i ostali kanali", kao i da je rekao kako "N1 nije komercijalna TV, da ne zarađuje novac i da postoji da bi vodila kampanju protiv njega".

"Tvrdnje predsednika Srbije su apsolutno neistinite", ističe N1, navodeći da je N1 informativni, ali i komercijalni kanal i ne služi za "vođenje kampanje", već za objektivno informisanje, i da je to jasno svim gledaocima.

Posebno nije tačna ni tvrdnja da je neko tražio "reket" od 20 miliona evra i da je neko želeo druge uslove u odnosu na druge kanale, navodi N1, podećajući da je pre godinu dana, "Telekom Srbija isključio N1 iz ponude dela svoje mreže, višestruko preplaćenih operatora Radijus Vektor i Kopernikus".

Tada je, kako se navodi, N1 "ostao bez značajnog dela publike" koja je mogla da prati njihov program.  (kraj) vip/dpv

Share: