Spremni smo na protest

12:03 26. 12. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je medicinski deo Kriznog štaba spreman na protest kako bi jasno pokazao da je protiv popuštanja restriktivnih mera i bilo kakvog organizovanog dočeka Nove godine.

"U ovoj situaciji to može samo da pogorša situaciju, pogotovo sada kada su nam bolnice pune i mnogo ljudi je na intenzivnoj nezi i na resipratorima. Kriva jeste malo u padu, ali je to daleko dobrog", rekao je Kon za Televiziju Nova.

On je potvrdio da je medicinski deo Kriznog štaba bio protiv otvaranja tržnih centara za vikend, ali je na kraju nađeno kompromisno rešenje.

"Ako tržni centri moraju da rade, tu moraju da se poštuju mere, što treba da obezbede redari, a isto važi i za ugostiteljske objekte", rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, stav medicinskog dela Kriznog štaba sigurno se neće promeniti do ponedeljka, za kada je zakazana nova sedica tog tela.

"Kada je reč o dočeku, tu nema pregovora. Sve da do ponedeljka broj novozaraženih bude i dvostruko manji, to neće nita promeniti. Nema šanse da promenimo stav - organizovanih dočeka ne sme da bude", poručio je Kon.

On je istakao da svi shvataju značaj ekonomskog faktora, ali je ukazao da lekari ne mogu da gledaju na to, već pre svega na očuvanje zdravlja ljudi. (kraj) is/dpv

Share: