Žigosati nasilnike

16:32 29. 12. 2020. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da nijedan policajac nikada neće imati razumevanja za nasilnika i da oni koji počine partnersko nasilje, pored zakonske sankcije, zaslužuju osudu čitavog društva i da budu obeleženi kao nasilnici, saopšteno je danas iz MUP.

Važno je da pošaljemo poruku da će nasilnici biti kažnjeni i da ta kazna neće biti samo zakonska, nego će biti kazna zbog koje će "sa pravom nositi žig u društvu nasilnika, čoveka koji ne treba da deli ista prava u društvu kao svi ostali ljudi", poručio je ministar Vulin na prvom sastanku radne grupe za izradu Nacionalne strategije za sprečavanje i suzbijanje nasilja nad ženama u porodici i partnerskim odnosima.

On je poručio da kao ministar unutrašnjih poslova garantuje da se nijedan policajac nikada neće smejati žrtvi nasilja ili muški bahato, udariti po ramenu osumnjičenog i reći "pa dobro zaslužila je, razumem te".

Prema njegovim rečima, nisu smešni natpisi u medijima da je žena tukla muža, da je žrtva dobila šamar jer je to zaslužila, već je to, kako je rekao, sramota, bruka, nije muški i ljudski i to je poruka koju čitavo društvo mora da razume i pošalje. (kraj) lj/dal/dpv

Share: