Oprema za tri dečje bolnice

11:49 30. 12. 2020. FoNet

BEOGRAD - Fondacija Novak Đoković kompletno je renovirala i opremila prostorije za učenje i igru u tri dečje bolnice u Beogradu, u Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova, Bolnici za pedijatriju „Dr Olga Popović Dedijer“, kao i u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“, saopštila je ta fondacija.

Fondacija želi da bolesnoj deci omogući adekvatno okruženje u vidu edukativno zabavnih prostorija u kojima će se osećati makar približno kao kod svoje kuće.

Direktorka i koosnivačica Novak Đoković fondacije, Jelena Đokovic istakla je koliko je za decu, koja se leče od lakših i težih oboljenja, značajno da pronađu energiju i smisao, kao i da veruju da će šta god da se događa proći, i da će iz svake životne borbe izaći kao pobednici.

Ona je navela da je svesna da ne možemo uvek da promenimo ono što nam život donosi, ali ono što možemo, to je da budemo tu jedni za druge i da svoj našoj deci uvek budemo najveća podrška.

„Ljubav je pokretač, ona je u nama, samo treba da je probudimo, a kada je deca osete, teške stvari se transformišu u čuda. A najveće čudo je dečji život i zadovoljno dete, to je za nas zvezda vodilja i zbog toga dajemo sve od sebe da danas bude bolje nego juče.“ rekla je Jelena Đoković.

Novak Đoković fondacija nastavlja rad na podršci i ulaganju u rani razvoj i obrazovanje dece.(kraj) dep

Share: