Mir Božji, Hristos se rodi!

14:15 06. 01. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Poruka Božića obavezuje nas da svuda oko sebe gradimo mir, istaknuto je u ovogodišnjoj Božićnoj poslanici koju je uputio Sinod Srpske pravoslavne crkve predvođen mitropolitom Hrizostomom, uz poziv da svi zahvale lekarima i medicinskom osoblju koje nesebično pomaže svakom čoveku, često i po cenu sopstvenog života.

Ovog Božića "sećamo i svih nevoljnika i stradalnika, svih ljudi kojima je učinjena bilo kakva nepravda, a posebno onih kojih su u ovim teškim danima usled posledica opake bolesti ostali bez svojih milih i dragih", navodi se u poslanici.

Hristova ljubav "podseća nas i poziva da u ovim danima velikih iskušenja zablagodarimo lekarima i svemu medicinskom osoblju koje se nesebično trudi da pomogne svakom čoveku, često i po cenu sopstvenog života".Ta ljubav i žrtva, istaknuto je, "obavezuju da sve zamolimo da u ovim danima, čuvate svoje zdravlje i svoj život, kao i da čuvate druge na način kako to preporučuju zdravstvene službe naše matične zemlje i zemalja u kojima živi naš narod, širom sveta".

Uz tradicionalni božićni pozdrav "Mir božji - Hristos se rodi" u poslanici je naglašeno da "mirom sve započinje i da se mirom sve završava", kao i da je mir "stanje srca i duše". (kraj) vbr/bdb/dj/dpv

Share: