Gračanica: Poruke nade

15:21 07. 01. 2021. FoNet | Milica Rilak

GRAČANICA - Rođenje Isusa Hrista uvek i iznova znači i rađanje nove nade, jačanje vere i snaženje duha da opstanemo i ostanemo na našem Kosovu i Metohiji, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju (KIM) Petar Petković u manastiru Gračanica, gde je prisustvovao Božićnoj liturgiji.

Svaka nova kuća koju sagradimo, novi put koji izgradimo, svaka nova bolnica, zgrada, crkva koju podignemo jeste korak ka miru i blagostanju, rekao je Petković, i dodao da su "država Srbije, Vlada i predsednik Aleksandar Vučić uvek uz svoj narod na KiM i da ćemo činiti sve u narednom periodu kako bi pomagali naš narod i kako bi ovde opstali", saopštila je Kancelarija.

Poruku mira pravoslavnim hrišćanima uputio je i vladika Teodosije koji je istakao da je današnji praznik i veliko okreplјenje u danima kada narod strada na razne načine, a najviše od opake bolesti koja vlada celim svetom.

Vladika je naglasio da je veoma bitno da imamo i mir u svom domu, svojoj obitelјi, sa komšijama, susedima, sa onima kojima živimo i radimo. (kraj) vip/mr/dpv

Share: