Evakuisane 34 osobe

19:53 11. 01. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su tokom dana 34 osobe iz objekata koji su poplavljeni izlivanjem bujičnih potoka na jugu Srbije - 22 osobe iz Doljevca, šest iz Bojnika, četiri iz Bujanovca i dve iz Leskovca, saopštilo je Ministarsvo unutrašnjih poslova.

Usled obilnih kišnih padavina i izlivanja bujičnih vodotokova, proglašena je vanredna situacija na teritoriji Grada Leskovca, na delu teritorije Opštine Bojnik i na celoj teritoriji opština Žitorađa, Doljevac, Dimitrovgrad i Vlasotince.

Na teritoriji Nišavskoj okruga pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade intervenisali su pet puta na crpljenju vode u Opštini Svrljig - selo Niševac, Opštini Doljevac u selima Orljane i Šarlinac, kao i na intervenciji evakuacije 22 osobe iz ugroženog područja na teritoriji Doljevca.

U Pčinjskom okrugu tokom dana vatrogasci su crpli vodu iz poplavljenih domaćinstava na teritoriji Grada Vranja i opština Vranjska banja, Vladičin Han, Bujanovac i Preševo, a specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi iz Vranja evakuisao je četiri dečaka u mestu Bujanovačka banja.

U Topličkom okrugu se u mestu Žitorađa izlila Jugbogdanovačka reka i potok pri čemu je došlo do plavljenja 24 stambena i 43 pomoćna objekta.

Pripadnici Vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Leskovca evakuisali su osam osoba iz mesta Кacabać, Кosančić, Pridvorica, Guberevac i Donji Bunibrod, a bili su angažovani na crpljenju vode u Bojniku, Vlasotincu i Medveđi.

Na teritoriji Pirotskog okruga, usled izlivanja Nišave, došlo je do plavljenja domaćinstava u selu Željuša u Opštini Dimitrovgrad . (kraj) dal/nm

Share: