Oročeno učestvovanje u Radnoj grupi

11:22 14. 01. 2021. FoNet | Milica Rilak

NOVI SAD - Sedamo za sto sa ekipom Aleksandra Vučića siromašniji i progonjeniji nego pre godinu i po, ali uz jasnu poruku njemu i njegovoj partiji da je ovo poslednja šansa da se unormale i upristoje, rekao je u intervjuu portalu Tačno.net predsednik NUNS Željko Bodrožić povodom ulaska tog udruženja u radnu grupu Vlade za bezbednost i zaštitu novinara.

Na sastanku Medijske koalicije u kojoj su, osim Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog društva novinara Vojvodine, i Asocijacija medija, Asocijacija nezavisnih elektronskim medija, Lokal pres i Asocijacija onlajn medija, saglasili smo se da uđemo u novu radnu grupu za bezbednost pod pokroviteljstvom premijerke Ane Brnabić i resorne ministarke, ali da ostanak u njoj oročimo na nekoliko meseci, rekao je Bodrožić u danas objavljenom intervjuu.

"Toliko ćemo im dati vremena da ispune neke od zahteva koji stoje nerealizovani još od pre nekoliko godina, kada se, isto ovako, krenulo u nekakav dijalog nakon pritiska spolja i, navodno, iskazane spremnosti Vučića i ekipe da olabave pritisak na nezavisne medije i kontrolu nad javnim servisima", naglasio je Bodrožić. (kraj) is/mr/dj

Share: