Kol centri pomažu starijima

16:32 15. 01. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i zamenik gradonačelnika Goran Vesić održali su danas sastanak sa predsednicima gradskih opština, direktorima domova zdravlja, Vukašinom Grozdićem iz Кabineta premijerke Ane Brnabić i predstavnicima Ministarstva zdravlja povodom organizacije masovne imunizacije na teritoriji grada Beograda.

Vesić je podsetio da je danas počela vakcinacija na teritoriji Beograda i da je prvih 1.000 ljudi starijih od 75 godina počelo da prima vakcine, preneo je Beoinfo.

"U narednom periodu, kako bude bilo više vakcina, a očekujemo da će imunizacija biti masovnija od ponedeljka, potrebno će biti da se u jednom danu vakciniše mnogo više ljudi. Zato je Grad Beograd stavio na raspolaganje Ministarstvu zdravlja i Vladi Srbije apsolutno sve svoje kapacitete, kako bi se što više Beograđanki i Beograđana vakcinisalo. Ponudili smo 17 punktova koje smo spremni da otvorimo u svakom trenutku", istakao je Vesić.

On je najavio da će od ponedeljka svi kol centri na teritorijama svih 17 gradskih opština komunicirati sa sugrađanima starijim od 65 godina, kojih je 350.000 na teritoriji grada Beograda, i ponuditi im pomoć.

"Oni će im ponuditi pomoć prilikom prijavljivanja za vakcinaciju", istakao je Vesić. (kraj) lj/lč/dpv

Share: