Pomen Oliveru Ivanoviću

12:24 16. 01. 2021. FoNet

BEOGRAD - Povodom trgodišnjice ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića danas je u Hramu svetog Save održan parastos u prisustvu predsednice Vlade Ane Brnabić, porodice i prijatelja, a pomen je održan i u Kosovskoj Mitrovici.

Brnabić je izjavila da se Vlada Srbije "neće smiriti dok se ne istraži ovaj užasan zločin" i optužila Prištinu da joj nije u interesu sprovođenje istrage i otkrivanje nalogodavaca i ubice.

Milena Popović, supruga Olivera Ivanovića, izrazila je žaljenje što ni posle tri godine imena nalogodavaca i ubica ovog strašnog zločina nisu poznata.

Verujem u pravdu, verujem u istinu i nadam se da ćemo sledeće godine u ovo vreme, na ovom istom mestu, imati neke informacije i da će "konačno Oliver pronaći mir na onom svetu, a mi na ovom", rekla je Ivanović.

Bezbednosne agencije su kompletirale sliku o ubistvu Olivera Ivanovića, uključujući i osobe koje bi mogle biti umešane u taj težak zločin, ali je problem što naši državni organi nisu mogli da prisustvuju uviđaju, izjavio je Aleksandar Vučić na beogradskom aerodromu posle dočeka kontigenta kineskih vakcina protiv korona virusa.

Dodao je da je problem u tome što naši istražni organi nisu mogli da prisustvuju uviđaju.

Oliver Ivanović je sa šest hitaca ubijen 16. januara 2018. ispred sedišta njegove stranke Građanska inicijativa "Sloboda, demokratija, pravda" u Kosovskoj Mitrovici. Sahranjen je u Beogradu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. (kraj) dep

 

 

Share: