Osuda pretnje Ivanoviću

16:42 29. 01. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Nikakve uvrede ne smeju biti izgovor za pretnju nasiljem, izjavio je predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović, povodom objava na Tviteru Ivana Ivanovića i Predraga Sarape.

"Udruženje novinara Srbije principijelno osuđuje svaku pretnju nasiljem, bez obzira na to da li je upućena novinarima ili je upućuju sami novinari. Ivanović je napadao UNS i ima običaj da vređa novinare, ali se nikako ne može uvredom opravdati stravična pretnja koju mu je uputio Sarapa", rekao je Radomirović.

Nakon Tviter obračuna dvojice voditelja, koji je počeo prelaženjem granice političke korektnosti, Ivanović je izjavio da je, zbog pretnji koje mu je uputio Sarapa, podneo prijavu policiji i tužilaštvu.

Povod za početak verbalnog rata na Tviteru između Ivanovića i Sarape bila je izjava ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića, koji je rekao "da nije Stefana Nemanje, mi danas ne bismo bili Srbi, ne bismo se prezivali na ić".

Nakon toga je Ivanović na Tviteru napisao: "Sarapa nije Srbin?! U šoku sam!", te je zatim tvitovao da ga je Sarapa zvao i da ga je, kao i u SMS prepisci vređao, a da je sve eksaliralo pretnjom Sarape na toj društvenoj mreži.

Sarapa je, naime, uz izvinjenje svom pokojnom ocu "što ga vređa klovn i majmun Ivan Ivanović, dvorska luda, da mi Sarape nismo Srbi", na Tviteru uputio otvorenu pretnju Ivanoviću napisavši: "Odbraniću čast krvlju". (kraj) is/dpv

Share: