Ignorisanje medija

16:49 23. 02. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od Opštine Tutin da prestane sa praksom nepozivanja Sandžačke TV mreže na događaje od javnog interesa i upozorilo lokalne vlasti na obaveze iz Zakona o javnom informisanju.

Nakon kolega iz TV Sandžak koje su se Udruženju žalile da ih Grad Novi Pazar diskriminiše, danas iz Sandžačke TV mreže navode da "u poslednjih godinu dana njihov medij u Tutinu ne dobija ni jedan poziv da prati događaje od javnog interesa, niti nadležne lokalne službe i preduzeća odgovaraju na njihove pozive za davanje izjava povodom aktuelnih dešavanja u gradu", navodi UNS u saopštenju.

Iz Sandžačke TV mreže Udruženju su rekli kako je to "jedini medij televizijskog formata na teritoriji opštine Tutin, ali da uprkos tome, a protivno Zakonu o javnom informisanju, lokalne vlasti svojim diskriminatorskim odnosom uskraćuju skoro svakodnevno gledaoce naše televizije za informacije od javnog interesa".

Oni su istakli i da početka drugog talasa korona virusa jedino njihovom mediju nije dozvoljeno da prati niti jednu sednicu opštinskog kriznog štaba. (kraj) vip/dpv

Share: