United media preuzeo "Danas"

17:28 05. 03. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

BEOGRAD - United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, postala je novi vlasnik dnevnog lista i portala “Danas”, saopštila je danas ta kompanija, uz napomenu da je to prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u njenom portfoliju.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tela, kompaniji je odobreno preuzimanje "Danasa", dnevnih novina koje izlaze od 1997. godine, navodi se u saopštenju.

Ovo je prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u portfoliu kompanije United Media u okviru koje posluje 45 televizija od čega pet sa nacionalnom frekvencijom, 15 portala, kao i magazini i radio stanice.

"List Danas duže od dve decenije u Srbiji odoleva svim pritiscima i primer su kontinuiranog profesionalnog i nezavisnog novinarstva. Izuzetno mi je drago što su postali deo kompanije United Media u okviru koje u Srbiji već posluju televizije i portali N1 i Nova", izjavila je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Ona je ocenila da je u teškim i izazovnim vremenima kao što je to danas slučaj, istinito i pravovremeno informisanje građana od ključne važnosti a to je osnovni motiv kojim se vode svi naši mediji. 

Prema njenim rečima, ‘Danas’ će i dalje biti ono na šta su građani navikli – list u kojem mogu pročitati najvažnije vesti, list koji pokreće teme, postavlja pitanja, analizira situaciju, otvara prostor za civilizovan dijalog, medij koji poštuje najviše standarde profesije i ne podleže senzacionalizmu. 

"Nastavićemo da negujemo te vrednosti i razvijamo kako štampano izdanje, tako i sajt Danasa a potrudućimo se da omogućimo da ovako kvalitetan sadržaj dođe do što šire čitalačke publike”, istakla je Aleksandra Subotić u saopštenju. (kraj) lj/dpv

Share: