Protest zbog mera vlade

20:32 18. 03. 2021. FoNet | Ljiljana Stojanović

VRANJE - Nezadovoljni odlukom Kriznog štaba kojom im je zabranjeno da rade do ponedeljka, privatni preduzetnici u Vranju organizovali su danas miran protest.

Skup je organizovan preko društvenih mreža, a ispred zgrade Gradske uprave okupilo se više desetina nezadovoljnih privatnika, vlasnika zanatskih i trgovinskih radnji i ugostiteljskih objekata.

Oni smatraju da selektivno primenjivanje epidemioloških mera nije u redu i da, ako nadležni smatraju da je rešenje u zatvaranju, ono treba da važi za sve.

"Došli smo zbog našeg prava na rad. Revakcinisana sam 14. februara i opet mi je zabranjeno da radim, kao i svim mojim kolegama koji rade u kafićima, buticima, prodavnicama obuće i nakita. Niko nas nije pitao da li možemo da platimo doprinose i da hranimo svoju decu", kaže vlasnica frizerskog salona Sonja Lazić.

Nezadovoljstvo je iskazao i vlasanik prodavnice tekstilne robe i nakita Goran Pejičić, koji se privatnim poslom bavi tri decenije.

"Razumem situaciju sa pandemijom u kojoj se nalazimo, ali smatram da treba ili svi da radimo, ili da niko ne radi, kao na Zapadu. Nemam nikakav predlog, osim da mere budu jednake za sve. Ovi ljudi neće raditi pet ili 10 dana, a na kraju meseca će platiti porez da bi ovi koji su ih zatvorili primili plate", kazao je Pejčić. (kraj) is/ljs/dpv

Share: