Šatori pred Skupštinom

20:58 07. 04. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Predstavnici Udruženja radnika na internetu postavili su dva velika šatora ispred Skupštine Srbije i desetine malih i blokirali jednu traku Trga Nikole Pašića.

Predsednik Udruženja radnika na internetu Miran Pogačar rekao je za N1 da je razlog njihovog okupljanja neslaganje sa predlogom vlade koji je osmišljen da u neku ruku izađe u susret ljudima koji su imali manje prihode, ali nije pravedan za one koji su zarađivali više od 500 evra.

"On podjednako nije bio primenjivan za sve i ne slažemo se sa rešenjem vlade što se tiče perioda unazad, a što se tiče perioda unapred moram da kažem da je zakon još gori i od oktobra 2021. opterećenje će biti još veće od onog koje je bilo predviđeno ranijim rešenjem, što u izvesnom smislu znači kraj za frilensing u Srbiji", kazao je Pogačar za N1.

Dodao je da su "kampovanje" ispred Skupštine organizovali za samo pet dana i da je to brza reakcija, a najavio je da će frilenseri za nedelju-dve ponovo izaći na ulice ako do tada ne bude rešenja.

Ovo je znak upozorenja da razmisle šta rade ljudima, kazao Pogačar i dodao da će pred Skupštinom ostati tri dana, a da će u četvrtak u 11 sati biti organizovan protest.

"Ostajemo ovde do subote, kada ćemo se priključiti kao podrška Ekološkoj buni", rekao je Pogačar. (kraj) is/dpv

Share: