Sahranjen desetar Trajković

17:28 23. 04. 2021. FoNet

NIŠ - U spomen i čast poginulom desetaru Ognjenu Trajkoviću, pripadniku 63. padobranske brigade, danas je na niškom vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" održan komemorativni skup, nakon čega je sahranjen na Šapranačkom groblju u Vranju.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodice poginulog padobranca, ministar odbrane Nebojša Stefanović, episkop niški i vojni gospodin Arsenije i episkop pakračko-slavonski gospodin Jovan, kao i pripadnici 63. padobranske brigade, kolege i prijatelji, saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

Komandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić rekao je da su se "vojni padobranci, pred kojima su drhtale i odstupale mnoge neprijateljske vojske, pomirili sa činjenicom da je rizik od prerane smrti sastavni deo njihovog svakodnevnog života i rada u jedinici, u izvršenju složenih i visokorizičnih zadataka". 

Dodao je da je Trajkovićev poslednji skok "prekinuo put njegove zemaljske slave i pozvao ga u nebesku Srbiju", među "beskonačan stroj pravednika". 

Desetar Ognjen Trajković poginuo je u sredu, 21. aprila oko 16,30 časova, prilikom izvođenja padobranskog skoka kao pripadnik 3. padobranske čete 63. padobranske brigade. Rođen je 20. decembra 2000. godine u Vranju i nije bio oženjen, saopštilo je Ministarstvo odbrane. (kraj) dep

Share: